Parapente tegen ondergaande zon

Martijn Mark

Partner in het verbeteren van performance cultuur

Ik heb geleerd te schakelen op diverse niveaus en in samenwerking met vele interne en externe stakeholders. Daarbij staat het klantbelang centraal. Dat is altijd het vertrekpunt bij het leveren van maatwerk.

Mijn kennis en ervaring liggen in het snijvlak van het optimaliseren van performance cultuur en het makkelijker maken van gedragsverandering die daarbij hoort. Tot mijn kennis en ervaring hoort naast performance- en change management ook het adviseren met een systemische blik.

Mensen die mij kennen, zullen je iets vertellen over mijn creativiteit, gedrevenheid, verbindende kracht, rust en expertise. Mijn uitgangspunt is dat leiderschap zich niet kenmerkt door het managen van prestaties (performance management ‘in-the-box’) maar door het richting geven aan prestaties en het stimuleren van prestatieverbetering en gedragsverandering, gekoppeld aan de doelstellingen van de organisatie. Performance improvement (‘out-of-the-box’) is wat mij betreft dan ook een betere term. Dat verklaart ook de keuze voor het logo van mijn bedrijf.

Het is mijn uitdaging om mijn capaciteit zo in te zetten dat het bijdraagt aan de doelen van jouw organisatie. Geen onnodige verspilling van energie en tijd maar juist een waardevolle bijdrage die passend is bij wat jij nastreeft.

 

Brede ervaring 

Ik ben gestart in het commerciële werkveld van een bank (ING). Daarna heb ik de draai gemaakt naar Human Resources en heb me gespecialiseerd in performance- en change management. De laatste 12 jaar heb ik brede kennis en ervaring opgedaan in het veranderen van performance processen zoals de implementatie van een wereldwijd performance management beleid, wijziging van PM-systemen en vele aanpassingen aan de nieuwe, moderne, werkwijzen. Recent heb ik bij de ANWB een project geleid om de implementatie van nieuw ingericht performance management te faciliteren met trainingen en tools. 

Martijn Mark

Wat collega’s over mij zeggen

"You created, experimented and improved so many things because you felt responsible and it is your passion. I have good memories working together with you. Thank you that I was a small part of your journey and wish you all the succes and fun on your path forward."

Alize Hofmeester Entrepeneur and enabler of business agility at TwinXter

"Velen gaan profiteren van je bekende plezierige manier van delen van je kennis, kunde en inzichten."

Job van Luyken, Professioneel ontwarder

"I am happy to think back to your first years in HR. Your interest and curiosity in the development of individual, team and organization. And especially, of course, to our conversations that we had about that. What a drive! From your starting role in performance management at the beginning of this century to a top professional in performance management now. I'm glad I got to be close."

Martien Bouwmans, Hoofd kwaliteit, projecten en Informatievoorziening Rechtbank Noord Holland

"Je verlaat ING met al je kennis en je kunde om complexe onderwerpen duidelijk uit een te zetten met een duidelijke visie, open voor andere perspectieven en invalshoeken."

Monica Pals, Agile Coach ING